maanantai 12. heinäkuuta 2010

Sitruunaista lohta salaattipedillä
















Hellekelit vaativat helleruokaa! Marinoin norjalaista merilohta hyvissä mausteissa muutaman tunnin ja paistoin sen pannulla meheväksi, eli se jäi sisältä vielä sopivan napakaksi. Lohi päätyi köllöttelemään salaattipedille, jossa oli jäävuorisalaattia, krutonkeja ja parmesanlastuja. Pinnalle lorautin lime-oliiviöljyä, valkoista balsamicokastiketta (uusi himottuni...), suolaa ja pippuria. Niin hyvää...


Lohen marinadi (n. 600:lle grammalle kalaa)

yhden sitruunan kuori
puolikkaan sitruunan mehu
1 dl oliiviöljyä
1 pieni valkosipulin kynsi
1 pieni oksa rosmariinia
1 tl Pirkan savusuolaa murennettuna
2 rkl soijaa
1 kevätsipuli hienonnettuna
mustapippuria myllystä
1 tl sokeria
n. 600g merilohta


1. Pese sitruuna, raasta kuori raastimen hienolla terällä. Purista sekaan sitruunan mehu.
2. Silppua kevätsipuli renkaiksi.
3. Sekoita marinadin ainekset. Paloittele lohi annospaloiksi ja voitele palat marinadilta joka puolelta.
4. Laita kalat matalaan astiaan marinoitumaan (nahkapuoli ylös, lihapuoli alas) ja kaada kalojen päälle loput marinadista. Anna maustuajääkaapissa ainakin pari tuntia.
5. Pyyhi kaloista marinadi ja paista lohipalat pannulla voissa, aloita nahkapuolelta. Pannu saa olla melko kuuma. Tarkastele kypsyyttä, ettei lohesta tulee vaaleaa mössöä vaan se pysyy napakkana ja mehukkaana.
6. Tarjoile salaattipedillä (parmesan, krutongit, jäävuorisalaatti). Viimeistele annos vaalealla balsamicolla (tai valmiilla balsamicokastikkeella, esim. Bertolli), oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla.