maanantai 28. syyskuuta 2009

Focaccia fetalla, yrteillä ja kirsikkatomaateilla

















Helppo ja maukas leipä, edullista suolapalaa myös bileisiin!

Pohja:
6 dl vettä
1 hiiva tai 2 pussia kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
1 tl sokeria
vehnäjauhoja sen verran, että taikina on hieman sämpylätaikinaa pehmeämpää


Pinnalle:
0,5-1 dl oliiviöljyä
2 rosmariinin oksaa tai muita yrttejä maun mukaan (timjami, oregano tms.)
muutama valkosipulin kynsi ohuina lastuina
n. 100 g fetaa muruina
kourallinen kirsikkatomaatteja halkaistuna
sormisuolaa


1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen, kuivahiiva n. 42 asteiseen veteen
2. Lisää vehnäjauhoja sen verran että taikina on kiinteää mutta pehmeää. Alusta hetki. Anna kohota n. puoli tuntia.
3. Kumoa uunipannulle leivinpaperin päälle. Taputtele tasaiseksi levyksi.
4. Sekoita öljy ja hienonnetut yrtit. Levitä leivälle, painele sormilla leivän pintaan koloja johon öljyä valuu.
5. Painele leivän pintaan valkosipuli, tomaatit ja feta. Ripottele pinnalle hiemen sormisuolaa.
6. Paista 225 asteessa n. 20-25min, kunnes leivän pinta saa kauniin värin.

Focaccian pintaan sopii tässä reseptissä mainittujen ainesten lisäksi mm. kuivatut yrtit, oliivit, pähkinät, aurinkokuivattu tomaatti tai vaikkapa ilmakuivattu kinkku - kunhan täytettä on tarpeeksi vähän, ettei tuotos ala muistuttaa liiaksi pizzaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Satunnainen tai vakituinen vierailija, luen kommenttejasi mielelläni!