maanantai 28. syyskuuta 2009

Tie miehen (tai tosinaisen) sydämeen: pippuripihvi

















Klassikko osoittautui kokeilemisen arvoiseksi, jopa konjakkikammo katosi. Kastike sai ainakin "testiryhmän" harkitsemaan (toteuttamaan) lautasten ja paistinpannun nuolemista...

n. 200g naudan sisäfilettä/ herkuttelija
mustapippurirouhetta
suolaa
öljyä ja voita paistamiseen


Konjakkikermakastike (reilu satsi kahdelle)
4 cl (snapsilasillinen) konjakkia
3 dl kermaa
1 rkl soijaa
1 rkl sinappia
1/4 lihaliemikuutio

Lisukkeiksi:

Yrttiöljyssä kuullotetut vihannekset
1 paprika
1 sipuli
pätkä kesäkurpitsaa
oliiviöljyä
yrtimaustetta (esim. yrttitarhan sekoitus / Santa Maria)

Salaattia tai oikein nälkäisille vaikkapa valmisranskalaisia

Sekä
komea mies joka hoitaa likityksen ja puhelin, jossa valmiiksi näppäiltynä palokunnan numero TAI
komea palomies joka hoitaa liekityksen.

1. Ota liha lämpimää vähintään 2h. ennen paistamista
2. Paloittele lisukevihannekset suupalan kokoisiksi, kuullota ne öljyssä ja jätä miedolle lämmöle hautumaan. Mausta yrttiseoksella ja ripauksella suolaa.
3. Leikkaa liha n.2cm paksuisiksi pihveiksi ja mausta kevyesti suolalla. Pippuroi joko reunat tai halutessasi myös paistopinnat reilusti mustapippurirouheella.
4. Paista pihvejä voin ja öljyn seoksessa melko kuumalla pannulla, muutama minuutti puoleltaan.
5. Ota pannu pois liedeltä ja lisää konjakki. Varmista paloturvallisuus (pysy kaukana liesituulettimesta!). Sytytä lämmennyt konjakki esim. pitkällä tulitiulla tai sytyttimellä. Sopivan lämpöinen konjaki palaa melko pienellä liekillä.Heiluttele pannua kunnes alkoholi on palanut pois.
6. Siirrä pihvit folioon vetäytymään.
7. Kaada pannulle kerma ja muut kastikeaineet. Anna kiehua kokoon hetken aikaa (voit suurustaa myös maizenalla). Lisää pihvit kastikkeen joukkoon.
8. Tarjoile haluamiesi lisukkeiden sekä hyvän punaviinin kanssa.
9. Kellisty komean miehen, palomiehen, Tosinaisen tai oman massusi viereen nauttimaan olostasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Satunnainen tai vakituinen vierailija, luen kommenttejasi mielelläni!