sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Makeat uunijuurekset






















Nämä makeat uunijuurekset sopivat hyvin mm. pihvien, lohen, kanan ja grilliruokien lisukkeeksi. Tällä reseptillä valmistuu tosi reilu satsi, josta riittää n.6:lle.

3 perunaa
3 porkkanaa

1 pieni bataatti
pala lanttua tai muutama nauris

2 sipulia
4 rkl öljyä
4 rkl fariinisokeria
1 tl suolaa

1. Kuori, pese ja paloittele juurekset sopiviksi suupaloiksi (n. 2*2cm.)
2. Levitä juurekset uunipannulle leivinpaperin päälle ja valuta sekaan öljy. Ripottele pintaan myös fariinisokeri ja sekoittele huolella.
3. Paista 200 asteessa n. tunti, sekoittele muutaman kerran paistamisen aikana. Jos kaipaat juureksiin lisää väriä, nosta uunin lämpö lopuksi vartin ajaksi 225 asteeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Satunnainen tai vakituinen vierailija, luen kommenttejasi mielelläni!