sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Kevätkääryleet






















Tässä reseptissä kiinalaisen kevätkääryleen täyte kohtaa mielestäni melko onnistuneesti kreikkalaisen filotaikinan. Dippailuun sweet chili -kastiketta ja limemajoneesia.

Täyte
1 pienehkö kiinankaali
3 porkkanaa
3 sipulia
2 rkl öljyä paistamiseen
3 rkl soijaa
3 rkl sweet chili -kastiketta
1 tl viisimaustetta (ei pakollinen)

Taikina
Paketillinen valmista filotaikinaa, pakastealtaasta. Sulata!
Voiteluun sulatettua voita

1. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi renkaiksi tai suikaleiksi. Kuumenna öljy panussa ja laita sipulit kuullottumaan.
2. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteksi, lisää pannulle.
3. Viipaloi kiinankaali ohuiksi suikaleiksi ja huudo suikaleet esim. siivilässä juoksevan veden alla. Ravistele kuivaksi ja lisää pannulle kypsymään.
4. Hauduta kasvisseosta kunnes vihannekset ovat kypsyneet, n. 10 min.
5. Laita kaksi filoarkkia päälekkäin ja leikkaa arkeista neiöitä (n. 10-15 cm halkaisijaltaan). Ota yksi neliö ja käänne se niin, että sivun sijaan kulma osoittaa sinua kohti.
6. Laita 1-2 rkl. täytettä neliön keskelle viivaksi, vinottain. Käännä taikina kolmioksi niin että täyte jää kolmion leveään laitaan. Käännä reunat sisään niin ettei täyte valu ulos. Rullaa kääryleeksi.
7. Voitele kevyesti sulalla voilla ja paista leivinpaperin päällä filotaikinapaketin ihjeen mukaan. (Muistaakseni n.200 astetta ja vartti).

1 kommentti:

  1. Löysimpäs pitkän etsinnän jälkeen hieman yksinkertasemman ohjeen! Toisissa oli ituja ja jotai siitakesieniä. Ah. Täytyypä tällä ohjeella kokeilla josko onnistuis!

    VastaaPoista

Satunnainen tai vakituinen vierailija, luen kommenttejasi mielelläni!