sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Spaghetti con pomodoro e olio





















Eli spaghettia naisellisilla lisukkeilla. Tätä syön silloin, kun vietän laatuaikaa ihan keskenäni... Uusi Aglio & Olio -pastakirja innoitti kokeilemaan reseptejä, mutta koska en osannut valita monista ihanista, päädyin yhdistämään kolme ideaa. Tulos oli ainakin minun makuuni täydellinen. Mitä yksinkertaisempaa, sen parempaa!

Pasta
75-100 g pastaa ruokailijaa kohti
vähintään litra vettä / 100g pastaa
ruokalusikallinen karkeaa merisuolaa / 100g pastaa

Kuumenna reilusti vettä kiehuvaksi ja lisää suola. Keitä spaghettia paketin ohjeen mukaan. Tässä reseptissä pasta kannattaa jättää melko napakaksi.

"Kastike" kahdelle (riittää siis noin 200g:an pastaa)
2 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
chilirouhetta maun mukaan
n.10-20 halkaistua kirsikkatomaattia
muutama ruokalusikallinen pinjan siemeniä

1. Pastan kiehuessa kuumenna voi ja öljy paistinpannulla. Lisää joukkoon valkosipuli, chilirouhe ja pinjansiemenet. Kuullota n. minuutti. Lisää lopuksi sekaan puolitetut kirsikkatomaatit ja anna niiden saada vähän väriä.
2. Valuta pasta lävikössä ja lisää öljyseoksen päälle paistinpannulle. Kääntele sekaisin. Kaada tarjolle lautasille tai isoon tarjoiluastiaan. Päälle voi vuolla parmesenlastuja tai repiä rucolaa. Huiman helppoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Satunnainen tai vakituinen vierailija, luen kommenttejasi mielelläni!