tiistai 16. helmikuuta 2010

Crostini

















Iltapala, joka saa onnellisen hymyn huulille.

Leivät

maalais- tai kauraleipää
oliiviöljyä (valkosipulia ohuina siivuina)
basilikan lehtiä (tai yrttimaustetta)
mozzarellaa
säilöttyjä artisokansydämiä
prosciuttoa

Päälle

kypsää tomaattia kuutioina
vähän oliiviöljyä
mustapippuria
ripaus sokeria
löräys balsamiviinietikkaa
muutama revitty rucolan lehti

1.
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Viipaloi leipä, sivele se kevyesti oliiviöljyllä.
2. Levitä leivälle basilika (tai yrttimauste /valkosipuli).
3. Viipaloi mozzarella. Levitä viipaleet leiville.
4. Asettele päälle pienemmiksi leikattuja artisokansydämiä ja ilmakuivattua kinkkua.
5. Paista sen aikaa, että juusto sulaa ja saa hiukan väriä
6. Valmista leiville päällyste kuutioimalla tomaatit ja maustamalla ne. Nostele tätä seosta valmiiden leipien päälle. Nauti heti, vaikkapa hyvän valkoviinin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Satunnainen tai vakituinen vierailija, luen kommenttejasi mielelläni!