maanantai 22. helmikuuta 2010

Italialainen lihapullapasta















Tätä herkkua kannattaa tehdä kerralla iso määrä, itse tein kaksinkertaisen annoksen samalla vaivalla. Italian maut maistuvat juuri sopivasti!

Lihapullat

4oo g naudan paistijauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
puolikas kermaviili
0,5 dl korppujauhoja
1 kananmuna
1/4 ruukku tuoretta oreganoa
4 aurinkokuivattua tomaattia
0,5 tl suolaa,
paprikajauhetta, mustapippurirouhetta ja yrttimaustetta (kutakin)
2 rkl soijaa
1 dl parmesanjuustoa raasteena
(laitoin sekaan myös kolme viipaletta jääkaappiin jäänyttä ilmakuivattua kinkkua, mutta se ei ole mitenkään pakollinen)

1. Hienonna sipuli ja valkosipuli pieneksi, kuullota öljyssä läpikuultavaksi.
2. Sipulin kuullottuessa sekoita kermaviili, korppujauho, kananmuna ja mausteet. Anna turvota samalla kun hienonnat aurinkokuivatut tomaatit, (ilmakuivatun kinkun) ja oreganon sekä raastat parmesanin. Lisää nämä kermaviilin joukkoon.
3. Sekoita joukkoon kuullotettu sipuli ja jauheliha. Sekoita kunnolla muutama minuutti.
4. Muotoile massasta isohkoja lihapullia, kylmällä vedellä kostutetuilla käsillä tulee kauneimmat ;) Yleensä teen pieniä lihapullia, jotka asettelen uunipellille sotilaallisen tarkkoihin riveihin, mutta nämä saavat mielestäni olla kunnon kokoisia, Italian malliin!
5. Paista 200 asteessa n. 20-30 min (tuplasatsi tarvitsi 30 min saadakseen vähän väriä)


Tomaattikastike

Valmiit lihapullat upotetaan tomaattikastikkeeseen, ja herkku tarjotaan spagetin kanssa (kuvassa tosin muunlaista pastaa, kun spagetti oli päässyt loppumaan - katastrofi!). Muistathan keittää pastan reilussa ja hyvin suolatussa vedessä! (100g pastaa/ litra vettä/ 1 rkl merisuolaa)

1 sipuli
öljyä
valkosipulin kynsi
500 g tomaattimurskaa
1 lihaliemikuutio
2 rkl balsamiviinietikkaa
3 rkl sokeria
1 tl kuivattuja yrttejä
1 tl mustapippuria
1 dl kermaa

1. Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipuli öljyssä. Tämän voi kuullottaa samaan aikaan lihapulliin tulevan sipulin kanssa, jakaa vain sipulin kahtia.
2. Lisää tomaattimurska, liemikuutio, etikka, sokeri, pippuri ja yrttimauste. Keitä / hauduta pienellä lämmöllä lihapullien paistamisen ajan.
3. Lisää lopuksi kerma ja sopiva määrä lihapullia kastikkeeseen. (Ei huolta, ylijääneet lihapullat tulevat kyllä syödyiksi!) Hauduta pastan keittämisen ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Satunnainen tai vakituinen vierailija, luen kommenttejasi mielelläni!