keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Alkupalaleivät















Ystäväni Merjan ideoima alkupala, jossa on kaikki kohdallaan. Taustalla alkupalaleivät myös paahtopaistista. Samat leivät olivat taivaallisia myös tatti-parnesan päällysteisinä. Ihanaa, suolaista ja rapeaa!

Prosciuttoleivät

maalais- /kauraleipää tai patonkia
oliiviöljyä
kesäkurpitsaa
soijaa
prosciuttoa
parmesanjuustoa
balsamiviinietikkaa

1. Viipaloi puhdas kesäkurpitsa kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi. Paista viipaleita pannulla niin, että ne saavat vähän väriä. Mausta soijalla ja mustapippurilla.
2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Viipaloi leipä, sivele se kevyesti oliiviöljyllä.
3. Levitä leiville ilmavasti pala prosciuttoa. Paista n. 10 min., kunnes leivät saavat vähän väriä
4. Asettele leiville kesäkurpitsasuikaleet ja parmesanjuusto ohuina lastuina. Päälle hieman balsamiviinietikkaa.

Paahtopaistileivät

maalais- /kauraleipää tai patonkia
oliiviöljyä
sinappia
majoneesia

paahtopaistia ohuina viipaleina
sormisuolaa
parmesanjuustoa
cocktailkurkkuja



1.
Mausta majoneesi sinapilla.
2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Viipaloi leipä, sivele se kevyesti oliiviöljyllä.
3. Paista n. 10 min., kunnes leivät saavat vähän väriä.
4. Levitä leiville sinappista majoneesia ja paahtopaistiviipaleet. Ripottele lihan pinnalle tarvittaessa hieman sormisuolaa ja pippuria.
5. Viimeistele parmesanlastuilla ja puolitetuilla cocktailkurkuilla. Koristeeksi pieni nökäre majoneesia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Satunnainen tai vakituinen vierailija, luen kommenttejasi mielelläni!