sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Kotisushi






















Melko suomalainen versio tästä japanilaisesta herkusta... Susheja kastoimme soijakastikkeeseen, sweet chili -soossiin ja itsetehtyyn limemajoneesiin ja lisukkeena oli kevätkääryleitä. Intohimoiset sushi-harrastajat, älkää kiljuko kauhusta!

Sushiriisi
2 dl sushi- tai puuririisiä
4dl vettä
2 rkl viinietikkaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa

1. Huuhtele riisi kylmässä vedessä. Kaada huuhteluvesi pois ja lisää kattilaan kylmä keitinvesi. Kuumena ja keitä kunnes riisi on kypsää, pakkauksen ohjeen mukaan. Vesi saa lopuksi haihtua.
2. Sekoita keskenään etikka, suola ja sokeri. Sekoita mausteliemi riisiin, varo muussaamasta riisiä. anna jäähtyä esimerkiksi lautaselle leviteltynä.


Lohi
sushi 8 kpl
Puolikas annos sushiriisistä
100 g graavisuolattua tai kylmäsavustettua lohta
herneen kokoinen nökäre wasabia
ruohosipulia

1. Kastele kädet kylmässä vedessä. Muotoile riisistä noin peukalon kokoisia pötkylöitä.
2. Levitä pikkuriikkisen wasabia riisien päälle. Ole varovainen annostelussa ettei sushista tule liian tulista., tulisen ystävälle wasabia voi laittaa tarjolle lisukkeeksi.
3. Nosta päälle viipale lohta. Koristele esimerkiksi ruohosipulilla.


Tonnikalasushi 8 kpl
Puolikas annos sushiriisistä
tuoretta chiliä
Ruokalusikallinen tuorejuustoa (esim. katkarapu)
Tuoretta tonnikalaa n. 200 g (kaksi pientä pihviä riittää hyvin)

1.
Kastele kädet kylmässä vedessä. Muotoile riisistä noin peukalon kokoisia pötkylöitä.
2. Sekoita wasabia maun mukaan tuorejuustoon. Levitä tai pursota wasabituorejuustoa riisin päälle ohut nauha.
3. Mausta tonnikalapihvit suolalla ja paista kuumalla pannulla niihin nopeasti pinta, kala saa jäädä puolikypsäksi.
4. Leikkaa tonnikalasta terävällä veitsellä viipaleita, aseta ne riisin ja tuorejuuston päälle. Koristele tuoreella tai kuivatulla chilillä.

Muita kokeilun arvoisia päällysteitä/ täytteitä sushiin voisivat olla tuorekurkku, säilötyt inkiväärilastut, graavikuha ja katkaravut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Satunnainen tai vakituinen vierailija, luen kommenttejasi mielelläni!