Ruokaohjeita, käsitöitä, vauva-arkea, talon rakentamista, sisustamista. Elämänmakuista sähellystä projektista toiseen. Arjen hyviä hetkiä ja oivalluksia.
sunnuntai 4. lokakuuta 2009
Neljän kerroksen omenapiirakka
Tämä melko työläs resepti yhdistää kaikki lempileivonnaiseni omenamurupaistoksesta britakkuun ja rahkapiirakkaan; tulos ei tuota pettymystä!
Pohja
125 g margariinia
1 dl sokeria
2 keltuaista
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeri
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Rahkakerros
1 purkki vaniljan makuista rahkaa (valio)
0,5 purkkia maitorahkaa
2 valkuaista
1 tl vaniljasokeria
Omenakerros
3-4 hapanta omenaa
Murukerros
50 g voita
1 dl kaurahiutaleita
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5-1 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
1. Vaahdota pohjan margariini ja sokeri. Lisää joukkoon keltuaiset ja sekoita.
2. Sekoita keskenään loput kuivat aineet ja lisää seos taikinaan.
3. Lisää lopuksi maito, vältä turhaa sekoittamista.
4. Levitä seos uunivuokaan, voidellun leivinpaperin päälle.
5. Sekoita rahkat, valkuaiset ja vaniljasokeri keskenään. Levitä taikinan päälle. (Onnistuu parhaiten laittamalla rahkaseos muovipussiin, leikkaamalla pussin kulma pois ja pursottamalla rahka tasaisesti pehmeän taikinan pinnalle.)
6. Kuori omenat ja halkaise ne puoliksi. Poista siemenkodat ja leikkaa puolen cm:n viipaleiksi. Levitä viipaleet tasaisesti rahkakerroksen päälle.
7. Valmista muruseos: sekoita kuivat aineet keskenään, lisää sekaan sulatettu voi.
8. Ripottele muruseos omenoiden pinnalle.
9. Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia
Nauti vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Satunnainen tai vakituinen vierailija, luen kommenttejasi mielelläni!