sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Neljän kerroksen omenapiirakka

















Tämä melko työläs resepti yhdistää kaikki lempileivonnaiseni omenamurupaistoksesta britakkuun ja rahkapiirakkaan; tulos ei tuota pettymystä!

Pohja

125 g margariinia
1 dl sokeria
2 keltuaista
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeri
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Rahkakerros
1 purkki vaniljan makuista rahkaa (valio)
0,5 purkkia maitorahkaa
2 valkuaista
1 tl vaniljasokeria


Omena
kerros
3-4 hapanta omenaa

Murukerros
50 g voita
1 dl kaurahiutaleita
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5-1 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa

1. Vaahdota pohjan margariini ja sokeri. Lisää joukkoon keltuaiset ja sekoita.
2. Sekoita keskenään loput kuivat aineet ja lisää seos taikinaan.

3. Lisää lopuksi maito, vältä turhaa sekoittamista.
4. Levitä seos uunivuokaan, voidellun leivinpaperin päälle.
5. Sekoita rahkat, valkuaiset ja vaniljasokeri keskenään. Levitä taikinan päälle. (Onnistuu parhaiten laittamalla rahkaseos muovipussiin, leikkaamalla pussin kulma pois ja pursottamalla rahka tasaisesti pehmeän taikinan pinnalle.)
6.
Kuori omenat ja halkaise ne puoliksi. Poista siemenkodat ja leikkaa puolen cm:n viipaleiksi. Levitä viipaleet tasaisesti rahkakerroksen päälle.
7. Valmista muruseos: sekoita kuivat aineet keskenään, lisää sekaan sulatettu voi.
8. Ripottele muruseos omenoiden pinnalle.
9. Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia

Nauti vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Satunnainen tai vakituinen vierailija, luen kommenttejasi mielelläni!