sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Kiireisen kokin kylmäsavulohipasta

















ruokalautasellinen pastaa (turpoaa keitettäessä riittämään kahdelle)
3 dl kevytkermaa
puolikas paketillinen (n. 100g) tuorejuustoa (esim. savulohi, katkarapu, ruohosipuli)
200-300g kylmäsavulohta viipaleina
tuoretta tilliä tai ruohosipulia
sitruunapippuria ja suolaa


1. Keitä pasta reilussa vedessä al denteksi paketin ohjeen mukaan. Valuta pastasta vesi, jätä pasta kattilaan.
2. Kaada pastan sekaan kerma ja lisää puolikas paketillinen tuorejuustoa. Anna kerman kuumentua ja tuorejuuston sulaa kastikkeeseen varovasti sekoitellen.
3.
Lisää pastan joukkoon suikaleksi leikatut kylmäsavulohet, yrtit sekä hieman suolaa ja sitruunapippuria. Sekoita ja anna hautua muutama minuutti, lohi kypsyy tosi nopeasti kastikkeen lämmössä. Vältä turhaa sekoittelua ettei lohi murennu liian pieneksi.
4. Vaihtelua pastaan saa käyttämällä lämminsavulohta tai maustamalla puolikkaalla teelusikallisella sitruunaesanssia (löytyy kaupan leivontahyllystä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Satunnainen tai vakituinen vierailija, luen kommenttejasi mielelläni!