sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Kreikkalaiset lammas-halloumileivät






















Tämä ihana resepti syntyi edellisen illan grilliruuan tähteistä: halloumista, lampaan fileestä ja uunijuureksista (resepti alempana blogissani) ja päihitti jopa alkuperäiset ruuat. Yksi kesän 2009 onnistuneimmista aterioista!

4 palaa ruisleipää (esim. ruispalat)
n. 200-400 g grillattua lihaa (lammas, nauta tai possu)
2-3 dl valmiita uunijuureksia
Knorr viherpippurikastike-jauhe
n. 2-3 dl maitoa
200g halloumia
Santa Marian Riistamaustetta (mm. yrttejä, valkopippuria, suolaa)

1. Voitele leivät halutessasi ihan ohuesti margariinilla (ei välttämätöntä).
2. Hienonna uunijuurekset veitsellä pienemmäksi kuutioksi. Levitä juureksia leipien pohjalle.
3. Leikkaa grillattu liha ohuiksi, n. 0,5 cm:n viipaleiksi. Jaa tasaisesti leiville ja ripottele päälle riistamausteseosta tai yrttejä ja pippuria.
4. Sekoita viherpippurikastikejauhe kylmään maitoon ja valmista kastike pakkauksen ohjeen mukaan, tosin maitoa vähentämällä saat paksumman kastikkeen joka kestää paremmin leivillä. Lusikoi kastike lihojen päälle.
5. Leikkaa halloumijuusto vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi ja viimeistele leivät parilla halloumiviipaleella.
6. Paista 225 asteessa n. 10-15 min, kunnes halloumi saa pintaansa hieman väriä. Älä paista liian kauaa etteivät leivät kuiva!

Näin ihana ruoka vaatii seurakseen hyvää punaviiniä, kuten jo kuvasta huomaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Satunnainen tai vakituinen vierailija, luen kommenttejasi mielelläni!