sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Raparperi-valkosuklaamuffinsit
















Voi kauhistus, kuinka aika on rientänyt. Töiden alun jälkeen kuukausi on mennyt vain vapaa-ajalla hiljaisuudesta nauttiessa, kunnes tajusin että viimeisimmästä blogipäivityksestä on jo luvattoman paljon aikaa. Hyvää ruokaa on kyllä tarjolla ollut, mutta nyt vasta sain aikaiseksi kuvatakin jotain...
Eli huomiseksi töihin kahvileiväksi on lähdössä tällaisia herkullisia pieniä muffineita. Isoihin vuokiin tehtynä niistä saisi varmaan vielä vähän mehevämpiä, mutta toisaalta nämä ovat kyllä tosi söpöjä...



Raparperi-valkosuklaamuffinsit (n.40 minimuffinsia)

150g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
4 dl venhäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2-3 dl raparperihilloa (vähän sokeroitua)
liraus maitoa tarvittaessa (riippuu hillon nesteen määrästä)


1. Kuutioi voi ja anna pehmetä huoneenlämmössä.
2. Lisää sokeri ja vatkaa vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, vähän vatkaten.
3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja raparperihillo.
4. Sekoita tasaiseksi. Jos taikinaa liian jäykäksi, lisää vähän maitoa. Oma hilloni oli sen verran nestemäistä että se riitti tekemään taikinasta lusikoitavaa.
5. Jaa taikina muffinsivuokiin ja paista 225 asteessa. Minimuffinsit kypsyivät n. 10 minuutissa, isommilla voisi kuvitella menevän n. 15 min.
6. Anna jäähtyä. Sulata mikrossa n. 100 g valkosuklaata. Kun kuumennat suklaata muutama kymmenen sekuntia kerrallaan ja sekoitat välillä, saat suklaan sulatettua ilman ongelmia. Laita valkosuklaa pursotinpussiin (pieni tylla) tai muovipussista tehtyyn pursottimeen ja koristele muffinsit valkosuklaaraidoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Satunnainen tai vakituinen vierailija, luen kommenttejasi mielelläni!