perjantai 13. heinäkuuta 2012

Nopeat fetakierteet


Nämä herkulliset suolapalat valmistuivat todella nopeasti, ja täytettä on helppo muunnella jääkaapin sisällön mukaan. Polttareihin täytin kierteet Kreikkateemaisesti fetalla, yrteillä ja kreikkalainen valkosipuli -tuorejuustolla. Päälle oli tarkoitus ripotella vielä pinjansiemeniä mutta ne olivat päässeet lähikaupasta loppumaan. Polttareiden jälkeen olen tehnyt näitä myös tuorejuustolla, punaleimalla ja palvikinkulla täytettynä. Herkullisia olivat niinkin. Muistelen myös joskus tehneeni vastaavanlaisia suolapaloja pestotäytteisinä. Kierteisiin onkin hyvä upottaa kaikki jääkaapin juustojämät ja leikkelepakettien loput - hyvää tulee varmasti! Tällä ohjeella rullia tulee reilusti, n. kaksi pellillistä.


1 paketti isoja voitaikinalevyjä (Sunnuntailla paketissa taisi olla kaksi isoa levyä, Myllyn Parhaalla yksi isompi)
1 pieni rasia Creme Bonjour kreikkalainen valkosipuli -tuorejuustoa (tms. maun mukaan)
1 tetrapakkaus Apetina fetaa (iso pala, joka murenee helposti täytteeseen tasaisesti)
mustapippuria, kuivattuja yrttejä esim. timjami, rosmariini
cocktailtikkuja
(halutessasi voiteluun kananmunaa ja pinnalle pinjansiemeniä)


Kauli voitaikinalevy(t) jauhotetulla päydällä vielä hieman ohuemmaksi, n.3mm paksuksi, suorakulmion malliseksi levyksi. Samankokoinen levy kuin korvapuusteja tehdessä on hyvä! Sekoita täytteen aineet keskenään tahnaksi, maista ja mausta tarvittaessa. Levitä täyte ohueksi kerrokseksi levyn päälle. Kääri taikinalevy rullalle (ei tarvitse olla mitenkään erityisen napakka rulla). Leikkaa rullasta n.1,5-2cm leveitä viipaleita terävällä veitsellä. Asettele viipaleet leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Tökkää rullien saumakohtaan cocktailtikku (ei pakollinen, mutta pitää rullat paiston ajan aukeamattomina ja toimii picnicillä kivana ottimena). Paista rullia 225 asteessa n.20-25 min, kunnes pinta on saanut kauniin värin ja rullat näyttävät kypsiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Satunnainen tai vakituinen vierailija, luen kommenttejasi mielelläni!