maanantai 20. elokuuta 2012

Avocado-halloum salaatti

Kesäkiireen ja väsymyksen seasta ponnistaa hän... Kesällä on kyllä kokkailtu, mutta ei siis todellakaan bloggailtu. Mutta jospa syksy toisi uutta intoa ja flunssat ja hampaantekoyöt ja muut raskaat jutut pysyisivät poissa -edes hetken!

Perjantaina sain yli puolen vuoden tauon jälkeen vieraakseni pojan kummitädin isosta maailmasta, ja koska kokkaaminen on aina kuulunut meidän molempien lempipuuhiin, keksimme tälläkin kertaa jotain uutta. Alkuillasta veneiltiin, kerättiin kantarelleja ja mustikoita sekä paistettiin makkaraa aivan mahtavan kirpsakassa loppukesän säässä, joten kaipasimme enää pientä purtavaa loppuillaksi. Kaupassa käydessä olimme ostaneet vähän kaikenlaista halloumsalaattiin sopivaa, ja tälläinen herkku siitä sitten lopulta syntyi:


Raikasta, täyteläistä, makeaa, suolaista, kirpeää, rouskuvaa, pehmeää. Nam.





Halloumsalaatti avocadolla ja pähkinöillä

kahta eri salaattia (esim. punainen  salanova ja rucola)
2 avocadoa
lime
pätkä tuorekurkkua
vadelmia
suolattuja ja paahdettuja cashewpähkinöitä
paketillinen halloumjuustoa

Huuhtele salaatit tarvittaessa, kuivaa ja revi palasiksi (ei välttämättä ihan kahta isoa kerää, vaan sopiva määrä sen mukaan onko salaatti lisuke vai pääruoka, ja kuinka monelle). Halkaise avocadot, poista kivet. Viipaloi ja pyöräytä lohkot puolikkaan limen mehussa tummumisen estämiseksi. Leikkaa kurkku esim. puolikuun muotoisiksi paloiksi. Kasaa "vihreistä aineksista" salaattipeti, jonka päälle ripottele kourallinen kotimaisia vadelmia (tai muita marjoja) sekä cashewpähkinöitä. Viipaloi halloumjuusto ja paista viipaleisiin kuumalla pannulla kaunis pinta. (Jos halloumin suolaisuus on sinulle liikaa, viipaleita voi liottaa vedessä ennen paistamista). Kasaa salaatti valmiiksi, ja tarjoile vadelmavinegretin kanssa.


Vadelmavinegrettikastike

kourallinen vadelmia
puolikas lime
öljyä
suolaa, pippuria, sokeria

Purista vadelmat siivilän läpi, jolloin saat siemenetöntä punaista survosta. Purista sekaan limen mehu, ja lisää öljyä saman verran kuin mehu/vadelmaseosta on valmiina. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla. Tarjoile erikseen salaatin kastikkeena.


Saimaan saaressa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Satunnainen tai vakituinen vierailija, luen kommenttejasi mielelläni!