tiistai 21. elokuuta 2012

Mustikka-mascarpone muffinsit

Elokuun Koti & Keittiö -lehdessä oli helppo mustikkamuffiniohje, jota päätin kiireessä kokeilla. Ohje ei sisältänyt minkäänlaista vatkaamista, ainekset vain sekoitettiin keskenään ja paistettiin. Muffinseista tuli kosteita ja ei kovin makeita, nämä olisivat täydellisiä esim. aamupalapöytään. Ohjeessa olleen ricottajuuston vaihdoin mascarponeen, sillä jääkaapista sattui löytymään sitä purkillinen. Alkuperäisen ohjeen rasvana oli öljyä, jostain kumman syystä se vaihtui voisulaan. Mutta sitä tuli vain desilitra, joten terveellisiähän nämä edelleen olivat, kun sokeriakin oli reilusti vähemmän kuin yleesä muffinsiohjeissa. Mascarponejuusto kuitenkin piti muffinsit mehukkaina rasvan ja sokerin niukkuudesta huolimatta. Seuraavalla kerralla taikinan vehnäjauhoista osan voisi korvata esim. vehnäleseillä, kaurahiutaleilla tai grahamjauhoilla. Tässä resepti niine muutoksineen joita siihen tein, alkuperäinen löytyy lehdestä sekä nettisivuilta.



4dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
250g maustamatonta tuorejuustoa, esim. mascarponea tai ricottaa
1 dl maitoa
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1dl voisulaa
2,5 dl mustikoita (omani otin pakastimesta)
2 rkl perunajauhoja

Sekoita vehnäjauhot, suola ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa esim. puuhaarukalla toisessa astiassa sekaisin mascarpone, maito, sokeri ja munat. Sulata voi. Lisää kuivien ainesten sekaan juustomunaseosta ja voisulaa vuorotellen. Sekoita tasaiseksi. Sekoita perunajauho mustikoitten sekaan ja mustikat taikinaan. Jaa taikina muffinsivuokiin (tein 12 reilun kokoista) ja paista 200 asteessa n. 25 minuuttia. Paperiset muffinsitvuoat kannattaa asettaa muffinsipellille, jolloin ne eivät "levähdä" löysän taikinan alla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Satunnainen tai vakituinen vierailija, luen kommenttejasi mielelläni!