keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Fetasalaattia rapsakalla krutonki-siemenseoksella
















En yhtään epäile etteikö napsäköiltä lukijoiltani tällainen salaatti onnistuisi ilman ohjettakin, enemmänkin bloggaan tämän tänne muistutukseksi itselleni, että rapsakka pikku lisä tekee tylsän tavallisesta fetasalaatistakin astetta maukkaampaa. Krutonkiseoksen kirjasin ylös jo kesäkurpitsakeiton yhteydessä, mutta laitan sen nyt tämänkin postauksen loppuun. Ja salaattihan kuuluu kylvettää hyvässä Balsamicossa ja viimeistellä muutamalla öljytipalla ja mustapippurilla, eikös niin?



Fetasalaatti rapsakalla lisällä

friseesalaattia
tomaattia
aitoa fetaa
sipulia
siemen/krutonkiseosta
balsamiviinietikkaa
oliiviöljyä
mustapippuria
- ja tietenkin ihan mitä vihanneksia kukakin haluaa, tämä oli nyt tällainen "riisuttu" versio


1 rkl voita
2 pientä sipulia
2 keskikokoista kesäkurpitsaa
5 dl kanalientä (tai kasvis-)
1 purkki Valion Kippari-savujuuston makuista kermaa
mustapippuria
ripaus yrttisekoitusta


Siemen-krutonki seos












1 saaristolaisnappi-leipä (siis ylä- ja alapuoli)
0,5 dl kuorittuja kurpitsansiemeniä
0,5 dl auringonkukan siemeniä
2 rkl öljyä
1 valkosipulinkynsi
mustapippuria
Pirkan savusuolaa


1. Paloittele leipä n. 1 cm kokoisiksi kuutioiksi. Hienonna valkosipulinkynsi veitsellä mahdollisimman pieneksi.
2. Sekoita siemenet, valkosipuli ja leipäkuutiot.
3. Kuumenna öljy pannulla. Paista seosta n. 5 minuuttia, kunnes leivät ja siemenet ovat pinnalta vähän rapsakoita.
4. Mausta pippurilla ja savusuolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Satunnainen tai vakituinen vierailija, luen kommenttejasi mielelläni!