maanantai 21. kesäkuuta 2010

Mansikka-kookos mysli
















Viikon hotellin aamupaloista nauttineena kerkesin yhden aamun napostella kotona näkkäriä, kun himo mysliin yltyi niin kovaksi että oli ryhdyttävä tuumasta toimeen. Uudessa kotivinkissä oli juttua kotibrunssista, ja sen myslireseptiä nopeasti tutkailtuani päädyin tällaiseen sekoitukseen. Tämä mysli on aika yltäkylläistä, eikä varmaan kauhean terveellistäkään. Mutta ihanaa ja kesäistä, ja parasta nautittuna maustamattoman jogurtin kanssa.



Mansikka-kookos mysli

8 dl isoja kaurahiutaleita
75 g voita
0,5 dl hunajaa
0,5 dl fariinisokeria
1 dl kookoshiutaleita
1 dl murskattuja pähkinöitä (valinnan mukaan)
0,5 dl auringonkukan siemeniä
0,5 dl kurpitsan siemeniä
200 g kuivattuja mansikoita


1. Sulata voi ja sekoita siihen hunaja ja fariinisokeri.
2. Mittaa kaurahiutaleet, kookoshiutaleet, siemenet ja murskatut pähkinät isoon kulhoon. Kaada voiseos sekaan ja sekoita.
3. Paista 175 asteessa n. 25 min. Sekoittele n. kymmenen minuutin välein. Kun mysli alkaa saada uunipellin reunoilla vähän väriä, se on valmista.
4. Paloittele kuivatut mansikat ja lisää ne jäähtyneeseen mysliin. Nauti maustamattoman jogurtin tai maidon kanssa.














Kuivattuja mansikoita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Satunnainen tai vakituinen vierailija, luen kommenttejasi mielelläni!