perjantai 4. kesäkuuta 2010

Kreikkalaiset koipireidet






















Voihan väsymys! Ensimmäisen oman luokan kanssa vietetyn työvuoden päättyminen on ihan nurkan takana, ajatus ei enää juokse mutta perjantai-ihminen sisälläni kaipasi silti hyvää ruokaa viikonlopun alkamisen kunniaksi. "Tämä pitäisi nyt saada kasaan yhdessä astiassa uunissa hauduttaen", ajattelin. Uunivuokaan hyppäsi (onnistuneesti) kanan koipireisiä (vai oliko ne reisikoipia?), sekaan riisiä, yrttejä, sitruunaa, valkosipulia, fetaa ja miniluumutomaatteja. Kesällä voisi tehdä tätä uudemman kerran, sekaan vaan vielä enemmän tuoreita yrttejä. Kuvasta vielä sellainen huomio, että kanan nahan tumma väri ei johdu palamisesta, vaan maustetahnaan sekoittamastani Balsamico-siirapista... :D



Kreikkalaisia koipireisiä (3:lle)

3 kanan koipireittä
4 dl pitkäjyväistä riisiä
1 litra vettä (ja tarvittaessa vähän lisää)
1 kanaliemikuutio
sitruuna (puolet viipaleina, puolet mehuna, ja hyödynnetään tietysti myös kuori!)
kuivattua timjamia
1 rkl öljyä

fetaa (käytin aitoa Kreikkalaista)
miniluumutomaatteja
(oliiveja)


Kanan pinnalle

1 oksa tuoretta rosmariinia
1 sitruunan kuori raastettuna
1 valkosipulin kynsi
n. 0,5 tl rouhittua mustapippuria
1 tl savusuolaa (esim. Pirkka)
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl fariinisokeria
1 rkl balsamiviinietikkaa
2 rkl öljyä


1. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Kuumenna 1 litra vettä esim. vedenkeittimessä. Liuota veteen kanaliemikuutio.
2. Pese sitruuna ja raasta sen kuori. Hienonna tuore rosmariini (varmasti kuivattukin toimii) ja valkosipuli. Rouhi joukkoon pippuria ja hienonna savusuola sormissa, lisää ne astiaan. Tee mausteista tahna lisäämällä hunajaa, fariinisokeria ja öljyä.
3. Öljyä uunivuoan pohja. Kaada päälle 4 dl riisiä ja puolet vedestä. Sekoittele riisin sekaan kuivattua timjamia. Laita kanan koipireidet riisin päälle ja levitä niiden pinnalle mausteseos.
4. Viipaloi puolikas sitruunasta ja laita viipaleet riisin pinnalle.
5. Paista 15o asteessa tunti (tarkasta välillä, alkaako riisi kuivaa ja tarvitseeko kanalientä lisätä - todennäköisesti tarvitsee. Ota vuoka uunista ja purista riisin sekaan puolikkaan sitruunan mehu. Siirrä riisit vuoan reunoille koristeeksi ja lisää ruuan pinnalle miniluumutomaatteja, (oliiveja) ja fetaa kuutioituna.
6. Paista samassa miedossa lämpötilassa vielä toinen tunti, niin saat helposti luista irtoavaa, mehukasta kanaa. Tarkasta välillä ettei riisi pala ja lisää tarvittaessa vettä.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Satunnainen tai vakituinen vierailija, luen kommenttejasi mielelläni!