keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Kesäkurpitsa-savujuustokeitto
















Jos saa oman lihansyöjänsä syömään itsensä ähkyyn kesäkurpitsasta, voi kai olla reseptiin tyytyväinen? Kesäkurpitsakeitto sai makua Kippari-savujuustokermasta ja päälle rakennetta tuomaan paahdoin kurpitsan- ja auringonkukan siemeniä sekä saaristolaisnapeista tehtyjä krutonkeja valkosipulilla maustettuna. Loput tästä seoksesta tuli naposteltua iltapalaksi, ja viimeiset lusikalliset päätyivät seuraavan kesäpäivän fetasalaattiin, (jonka bloggaan myöskin).



Kipparillekin kelpaava kesäkurpitsakeitto

1 rkl öljyä
1 rkl voita
2 pientä sipulia
2 keskikokoista kesäkurpitsaa
5 dl kanalientä (tai kasvis-)
1 purkki Valion Kippari-savujuuston makuista kermaa
mustapippuria
ripaus yrttisekoitusta


1. Silppua sipuli. Hauduta sitä paistinpannulla öljy-voi seoksessa kunnes sipuli pehmenee.
2. Kuori sillä aikaa kesäkurpitsat ja pieni ne kuutioiksi. Lisää kesäkurpitsa pannulle ja paista kunnes kuutiot saavat vähän väriä. Mausta pippurilla ja yrteillä (myös tuoreet toimivat varmasti!).
3. Kaada kasvikset kattilaan ja lisää sekaan 5 dl (kuumaa) vettä ja yksi kanaliemikuutio. Keitä n. 20 minuuttia.
4. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää Kipparikermaa maun mukaan (koko purkki tekee keitosta jo aika savuisen/ juustoisen makuista - toiset tykkää, toiset ei...) Eli maistele & mausta oman makusi mukaan!



Rapsakka siemen-krutonki seos keiton yms. pinnalle












1 saaristolaisnappi-leipä (siis ylä- ja alapuoli)
0,5 dl kuorittuja kurpitsansiemeniä
0,5 dl auringonkukan siemeniä
2 rkl öljyä
1 valkosipulinkynsi
mustapippuria
Pirkan savusuolaa


1. Paloittele leipä n. 1 cm kokoisiksi kuutioiksi. Hienonna valkosipulinkynsi veitsellä mahdollisimman pieneksi.
2. Sekoita siemenet, valkosipuli ja leipäkuutiot.
3. Kuumenna öljy pannulla. Paista seosta n. 5 minuuttia, kunnes leivät ja siemenet ovat pinnalta vähän rapsakoita.
4. Mausta pippurilla ja savusuolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Satunnainen tai vakituinen vierailija, luen kommenttejasi mielelläni!