sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Basilika-aurinkokuivattutomaatti-feta piirakka


















Vähän tuoretta basilikaa..? -Ei, ei riitä. Kourallinen tuoretta basilikaa? -Ei, mietitäänpä vielä. Kokonainen ruukku tuoretta basilikaa? -Kyllä!!!

Eli kevään tulon tunnistaa yleensä ylettömästä himosta yrtteihin, ja tänä keväänä pahaksi yltynyttä vihreän himoa korjattiin tällä piirakalla, johon mallia otin mieheni siskon juhlapöydästä. Siellä maistelemani piirakka oli oikeastaan tätä omaa versiotani parempi (yritin omaa versiotani vähän keventää pinnalle tulevaa juustoa vähentämällä ja kermaviilillä korvaamalla). Mutta tämäkin toimi oikein hyvin, joten bloggaan sen nyt tänne myös muiden basilikahimoisten iloksi, ja yritän saada myös alkuperäisen reseptin selville. Kuva ei oikein tee raikkaalle piirakalle oikeutta, kiirettä (NÄLKÄÄ) syytän jälleen...


Basilika-aurinkokuivattutomaatti-feta piirakka


1 paketti valmista piirakkapohjaa
1 ruukku tuoretta basilikaa
2 dl hienonnettua aurinkokuivattua tomaattia
2 dl fetajuustoa kuutioina
2 dl kermaviiliä
1 dl maitoa
1 kananmuna
1 tl mustapippuria rouheena
1,5 dl juustoraastetta, esim. mozzarella


1. Painele sulanut pakastepiirakkataikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun uunivuokaan. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Kuutioi aurinkokuivatut tomaatit ja levitä ne tasaisesti piirkkapohjalle. Hienonna basilikan lehdet ja levitä ne pohjan päälle. Levitä myös fetakuutiot pohjalle.
3. Sekoita kermaviiliin kananmuna ja desilitra maitoa ja mausta seos pippurirouheella (suolaisten täytteiden vuoksi suolaa ei tällä kertaa tarvita.)
4. Kaada kermaviilimössö täytteiden päälle. Ripottele piirakan pinnalle juustoraaste.
5. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa n. 40 min ja anna vetäytyä vähintään 20 min paistamisen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Satunnainen tai vakituinen vierailija, luen kommenttejasi mielelläni!