sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Täytetyt ruiskupit

















Isäntä oli tuonut kaupasta kahdenlaisia Linkosuon ruissipsejä, grillimaustettuja ja valkosipulisia. Jääkaapista löytyi sopivasti savupalvikinkkua ja savulohta, joista tein keväisen sunnuntai-illan piristykseksi täytettyjä ruiskuppeja. Kupit kannattaa täyttää vasta juuri ennen tarjoilua, muuten ne kostuvat eivätkä kestä rapeina. Tällaisia voisi tehdä vaikka juhannuksen alkupaloiksi.


Savulohitäyte

150 g lämminsavulohta (tai miksei vaikka kylmäsavulohtakin)
pieni kourallinen rucolaa
1 dl kermaviiliä
2 rkl tuorejuustoa, maulla ei niin ole väliä
1 rkl sitruunamehua
hienonnettua tilliä (mielellään tuoretta)
vähän mustapippuria rouhittuna

1. Ruodi ja paloittele kala.
2. Hienonna tilli ja rucola. Lisää lohen sekaan kaikki täyteainekset.
3. Mausta ja sekoita, nostele valkosipulisten ruissipsien keskelle pienellä lusikalla. Tarjoile heti.




Kinkkutäyte

150 g palvikinkkua
n. 10 viipaletta maustekurkkua
pieni kourallinen rucolaa
1 tl sinappia
0,5 tl paprikajauhetta
rouhittua mustapippuria
1 dl kermaviiliä
2 rkl tuorejuustoa

1. Kuutioi savukinkku ja maustekurkut.
2. Hienonna rucola. Lisää kinkun sekaan muut aineet.
3. Mausta ja sekoita, nostele grillimaustettujen ruissipsien keskelle pienellä lusikalla. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Satunnainen tai vakituinen vierailija, luen kommenttejasi mielelläni!