torstai 6. toukokuuta 2010

Peruna-rucolasalaatti
















Yleensä olen tehnyt perunasalaatin jokseenkin samalla tavalla kuin äitinikin sen teki: perunaa, sipulia, maustekurkkua, omenaa, tilliä ja kastike kermaviilistä. Lähiaikoina kuitenkin vähän joka puolella blogeissa ja lehtien ruokaosioissa on näkynyt raikkaamman näköisiä perunasalaatteja, joissa aineksina on jotain ihan muuta kuin tutuissa salaateissa, ja kastike on öljypohjainen. Niinpä ajattelin tehdä keväisestä perunasalaatista oman versioni, ja olen aika varma että pitkään aikaan en tule takaisin vanhaan reseptiin vaihtamaan. Tuloksena oli tosi ruokaisa, maukas ja raikas salaatti - suosittelen!



Peruna-rucolasalaatti (n. 6 ruokaisaa annosta)


1 kg kiinteitä perunoita, esim. Asterix
1 punainen paprika
fetaa (esim. apetinan tiiviöpakkaus, joka murentuu salaatin sekaan mukavasti)
n. 10 aurinkokuivatun tomaatin puolikasta
1 ruukku tuoretta ruohosipulia
1 ruukku rucolaa
n. 1 dl pinjansiemeniä
150g pekonia



1. Kuori perunat ja paloittele ne n. senttimetrin kokoisiksi kuutioiksi. Keitä perunat kypsiksi (mutta ei muusiksi!!!) n. 10 min. Valuta vesi pois lävikössä ja anna perunoiden jäähtyä ainakin 10 min.
2. Huuhtele rucola ja ruohosipuli. Silppua ne perunoiden sekaan. Salaattia kannattaa sekoittaa vasta kaikkien ainesten ja kastikkeen lisäämisen jälkeen, jotta se ei muussaannu liikaa.
3. Pese ja pilko paprika kuutioiksi. Kuutioi fetajuusto. Lisää ne salaattiin
4. Leikkaa aurinkokuivatuista tomaateista paloja salaattiin esim. saksilla (näppärää!)
5. Paista pekoniviipaleet rapeiksi, valuta liiat rasvat pois talouspaperin päällä. Leikkaa suikaleiksi salaattiin, sakset toimivat tässäkin hommassa.
6. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kauniin värisiksi. Sekoita salaatin joukkoon.


Kastike

1 pussi dippikastikeaineksia, maultaan sopi hyvin esim. Tsatsiki (olisiko ollut Estrellan?)
1 dl vettä
0,5 dl rypsiöljyä
0,5 dl viinietikkaa
2 rkl sokeria
reilusti rouhittua mustapippuria
(sitruuna- tai limemehua & sitruksen kuorta)


1. Sekoita dippijauhe pieneen vesitilkkaan. Sekoita tasaiseksi tahnaksi ja lisää loput vedestä, samoin öljy ja viinietikka. (Jos et laske kaloreita, voi osan vedestä korvata öljylläkin, mutta dippijauhe kyllä paksuunnuttaa myös vesipohjaisen kastikkeen.) Jos haluat sitruksen makua, lisää mehua ja kuoriraastetta.)
2. Lisää kastikkeeseen sokeria ja pippuria, sekoittele jotta sokeri liukenee.
3. Kaada kastike vielä hieman lämpöisen perunasalaatin päälle ja sekoita. Tosi hyvää haaleana, mutta maistuu myös kylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Satunnainen tai vakituinen vierailija, luen kommenttejasi mielelläni!