torstai 7. kesäkuuta 2012

Kesämies kesävaunuilee


 


Vaunujen osto on asia, joka koskettaa varmasti lähes jokaista esikoisen odottajaa. Vaunujen ostaminen on konkreettinen merkki siitä, että kohta perheeseen muuttaa uusi perheenjäsen ja sitten sitä eletään vauvaperhe-elämää vaunulenkkeineen ja päiväunineen. Vaatimukset vaunuille ovat erilaiset kaupunki- ja maalaisasujilla. Itse koin tärkeiksi ominaisuuksiksi jousituksen sopivan jäykkyyden (ei liian jäykkä ettei vauva kärsi tärinästä ja jokaisen hiekkatielle eksyneen isomman kiven ylittämisestä, mutta ei toisaalta liian löysäkään että työntäminen on mukavan tukevaa epätasaisessa maastossa). Väriksi en halunnut mitään liian vaaleaa, koska vaunuja työnnetään ympäri vuoden ison tien laidassa jossa autot ohittavat valitettavan läheltä kahdeksaakymppiä - pölyä ja loskaa ei voi välttää. Vaunut piti saada mahtumaan myös takakonttiin ilman suurempia ponnisteluja kuten renkaiden irroittamista. Hinta oli myös ratkaiseva tekijä, vaunujen hinnat kun tuntuivat vaihtelevan viidestäsadasta tuhanteenviiteensataan! Ja vaikka käytettävyys on se tärkein juttu, on minusta kuitenkin tärkeää että vaunut/ rattaat, joita käytetään ja katsellaan joka päivä, miellyttävät myös silmää!

Meille vaunuiksi valikoituivat tummanharmaat Brion Happy Classic yhdistelmävaunut, joihin olemme kyllä olleet tyytyväisiä. Hinta oli kohtuullinen ja palvelu liikkeessä erinomaista. Muotoilu on mielestäni yksinkertaisen tyylikäs, musta runkoväri ja mustat vanteet miellyttävät ainakin minun silmääni. Ominaisuuksia tuuletusluukkuineen ja säätöineen on tarpeeksi, eivätkä vaunut rattaiksi muutettuna ole vielä mahdottoman painavat työntää (yhdistelmävaunujen yleinen ongelma), vaikka ipana jo kymmenen kiloa tai enemmän painaakin. Voi olla, että olisin päätynyt luumun värisiin vaunuihin, mutta mallisto oli syksyllä 2011 jo liki loppuunmyyty ja uutta mallistoa (jossa on myös ihana petroolin värinen kangasvaihtoehto!) ei oltu vielä julkistettu.
http://www.vaunuaitta.fi/images/options/brio_happy_rattaat_classic_charcoal_268.jpg
Yhdistelmät ilman kantokoppaa, näissä poika on (suojapeitteen kanssa) nukkunut n. puolivuotiaasta asti.




http://www.pikkuhurmuri.fi/kauppa/images/happy%20oc.jpg
Yhdistelmät kovan kopan kanssa. Ja mikä ihana väri!
  
Harmaa on kyllä hyvä, likaa kestävä väri johon tuskin kovin helposti kyllästyy, mutta jotain piristystä se näin kesän tullen kaipasi. Talvella meillä oli käytössä ihanan pehmeä ja lämmin kiiltävänvihreä Brion lämpöpussi, joka piristi vaunujen yleisilmettä kummasti. Niinpä päädyin tuunaamaan vanhasta 70-luvun kuluneesta ja sopivan ohuesta äitiyspakkauksen makuupussista pojalle kesäksi pirteän keltaisen pehmikkeen.

Ostin Eurokankaasta ohutta keltaista, valkopilkullista puuvillakangasta, jolla vanhan makuupussin päällystin. Jos kyseiseen hommaan rupeaa, kannattaa muistaa ettei vanhaa päällystämällä (ilman että ratkoo vetoketjun saumoja auki yms.) saa uutta vastaavaa. Mutta käyttökelpoista, piristävää, ekologista, halpaa ja toimivaa kyllä!

Vanha makuupussi oli ruskea ja kangas oli kuosiltaan hieno, mutta kovin kulunut.
Ohut puuvillakangas ei tehnyt makuupussista liian paksua kesäkäyttöä ajatellen. Tarkoituksena on tehdä pussiin vielä valjaille rei´ät.

Ruskea vanha vetoketju toimi vielä yli kolmenkymmenen vuoden käytön jälkeenkin, joten se sai jäädä paikalleen. Päällystin makuupussin myös sisäpuolelta, jotta pirteää keltaista näkyisi mahdollisimman paljon!














Silloin kun mukaan pakattavan tavaran määrä on kohtuullinen, lisää keltaista piristystä tulee hoitolaukkuna toimivasta Marimekon Matkurista. Enemmän tämä on kyllä ihan käsilaukkukäytössä. Ostin veskan viime kesänä Sulkavalla toimivasta Marimekon tehtaanmyymälästä. Kakkoslaatua, huomattavasti kaupoissa myytävää halvempi mutta en kyllä ole käytössä eroa huomannut.


Hyvin palvellut keskikokoinen Matkurini.








2 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jopas tämä meni sähläämiseksi... piti sanomani, että pussivanhuksen ulkoinen olemus koheni kummasti. Pieni pussimatkaaja näyttää taas kasvaneen sitten viime näkemän, ihanuus!

      Poista

Satunnainen tai vakituinen vierailija, luen kommenttejasi mielelläni!