keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Raparperi-valkosuklaa(-ja ja ja) piirakka



Söin viime viikolla ystäväni luona todella hyvää raparperipiirakkaa. Pohja oli kuohkea (ilman leivinjauhetta!), raparperi raikasta ja muu täyte ihanan makeaa ja pehmeää. Eilen aloin googlailla reseptiä, en tarkalleen muistanut sen blogin nimeä, josta resepti oli otettu. Googlailu tuottikin tulosta ja huomasin että kyseessä on blogimaailmassa aika suosittu piirakka! Ohjeita pienin muunnoksin löytyi varmaan kymmenestä blogista, ja salapoliisityöni lopputulos oli se, että alkuperäinen resepti taitaa (yllättäen) olla Kinuskikissan blogista :D

Kuten koskaan aiemminkaan, en tälläkään kertaa noudattanut ohjetta täysin. Onkohan muuten tälle "taudille" nimeä - reseptikurittomuus? Toinen vaniljakastikejauhepussi korvautui raikkaalla rahkalla, täytettä tukevoittaa yksi kananmuna ja tuoreen raparperin lisäksi laitoin piirakkaan eilen herkutelluista köyhistä ritareista jääneet pakastemansikat. Ne kannattaa ehkä korvata raparperilla, ettei raparperin maku peity. Hirveän vaikeaa on muuten nimetä tälläista piirakkaa, johon innostuu lykkäämään hurjan määrän eri makuaineita. 
Raparperivaniljavalkosuklaamansikkapiirakka?

Pohja:
150g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1 dl kauraleseitä tai kaurahiutaleita
2dl vehnäjauhoja

Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää kananmuna joukkoon hyvin vatkaten. Sekoita taikinaan myös kauraleseet ja vaehnäjauho. Taikina on tosi pehmeää, joten laita se jääkaappiin hetkeksi tekeytymään.

Täyte:
1 pussi Blå Band Vanhan ajan vaniljakastikejauhetta
2 dl maitoa
1 Valion pehmeä rahka tai purkki tavallista rahkaa
1 muna
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata rouhittuna
4 dl raparperin paloja ja 2 dl pakastemansikoita (tai 5-6 dl raparperia)

Vatkaa vaniljakastikejauhe maitoon, anna jähmettyä hetki jääkaapissa. Rouhi valkosuklaa sillä aikaa. Sekoita rahkan sekaan kananmuna, vaniljakastike ja valkosuklaa. Tarkista täytteen makeus, lisää tarvittaessa vähän sokeria ja vaniljasokeria.

Painele taikina voideltuun piirasvuokaan jauhoisin sormin. Kaada vaniljatäyte pohjan päälle.Ripottele pinnalle (tarvittaessa kuoritut) raparperit ja mansikat paloiteltuina. Painele niitä hieman täytteen sekaan. Paista 200 asteessa n. 40 min, peitä foliolla jos piirakka alkaa ottamaan liikaa väriä. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Satunnainen tai vakituinen vierailija, luen kommenttejasi mielelläni!