sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Sipuli-parmesan risotto
















Taivaallinen lisuke tai yksinkertainen pääruoka!

2 sipulia
3 rkl oliiviöljyä
3 dl risottoriisiä
2 dl valkoviiniä
2 kanaliemikuutiota
1 litra kuumaa vettä
1 dl raastettua parmesanjuustoa
1 dl kermaa
2 rkl voita
suolaa
ruohosipulia
(puolikkaan limen mehu)
paahdettuja pinjansiemeniä


1. Kuumenna n. litra vettä vedenkeittimessä tai pienessä kattilassa. Sekoita kanaliemikuutiot kuumaan veteen. Tarvitset kuuman kanaliemen vaiheessa 3.
2. Pilko sipulit pieneksi kuutioksi. Kuumenna öljy korkeareunaisessa paistinpannussa ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää risottorisi ja kuullota muutama minuutti kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää pannulle valkoviini ja anna sen imeytyä riiseihin.

3. Lisää kanalientä kauhallinen (n. desilitra) kerrallaan, keitä risottoa miedolla lämmöllä kokoajan sekoitellen. Lisää kanalientä aina kun edellinen kauhallinen on imeytynyt riisiin.
4. Jatka liemen lisäämistä ja keittämistä kunnes risotto on kypsää (ajan löydät risottoriisipaketista). Jos kanaliemi loppuu, voit lopuksi kisätä vähän vettä.
5. Viimeistele risotto kermalla, raastetulla parmesaanilla, ripauksella suolaa, puolikkaan limen mehulla sekä parilla ruokalusikallisella hienonnettua ruohosipulia.
6. Tarjoile paahdettujen pinjansiemenien tai Milanolaisitain mustapippurin kanssa. (Paahda pinjansiemenet ennen risoton valmistamista nopeasti kuumalla pannulla, kuumennuttuaan saavat väriä ja palavat helposti.) Risotto sopii pääruuaksi tai lisukkeeksi.

1 kommentti:

  1. Ilmoittaidun lukijaksi, oon niin monta kertaa jo käynyt reseptejä lukemassa ja kuolaamassa. Tää risotto kuulostaa kyl niin hyvälle, että pakko on kokeilla joskus. Kiitokset viimeisestä. Lisään siut miun bloqiin, muistin omani olemassa olon siun visiitin jälkeen ja otin sen päivitykseen. Tervetuloa Heidille!

    VastaaPoista

Satunnainen tai vakituinen vierailija, luen kommenttejasi mielelläni!