tiistai 6. huhtikuuta 2010

Pekoniin käärittyä valkosipulikanaa
















Juhlistin vanhenemistani oman kullan kanssa, joka hyvin ohjeistettuna sai aikaan taivaallista kanaa. Tätä tehdään toistekin! Varmaan rittäisi, jos kanan käärisi joko pekoniin tai ilmakuivattuun kinkkuun, meillä nyt vaan sattui olemaan molempia.


Pekoniin käärittyä valkosipulikanaa (2:lle)

2 kanan rintafilettä
4 viipaletta pekonia
2 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
1 valkosipulin kynsi
1 tl yrttimaustetta
mustapippurirouhetta
puisia cocktailtikkuja

1. Huuhtele kanafileistä marinadi pois (siis jos sitä on).
2. Kuivaa fileet ja mausta ne hienonnetulla valkosipulilla, pippurilla ja yrteillä (tuoreet yrtit olisivat ihania tässä reseptissä!)
3. Kääri kanafile ilmakuivattuun kinkkuun. Tee kahdesta pekoniviipaleesta suorakulmio. Aseta kanafile suorakulmion keskelle ja kääri pekoniviipaleet sen ympärille niinkuin parhaaksi näet. Kiinnitä parilla cocktailtikulla. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

4. Paista pekoniin kaunis pinta pannulla. Aseta kanat uunivuokaan ja paista 200 asteessa n. puoli tuntia. Kana on kypsää, kun sen lihasneste on leikatessa kirkasta, ei punertavaa. Käytin itse paistomittaria, ja otin kanat uunista kun paksuimman fileen sisälämpö oli 82 astetta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Satunnainen tai vakituinen vierailija, luen kommenttejasi mielelläni!