sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Pekonia, palsternakkaa ja pähkinäpestoa spagetin kera
















Olen huomannut, että mitä yksinkertaisempi pastaresepti, sitä parempi lopputulos. Niinpä kun seikkailin ihailemassani "siskot kokkaa" -blogissa ja nenän eteen avautui palsternakka-pähkinäpestopasta, voitte arvata että olin ideasta aivan myyty. Kokeilunhaluisena kotikokkina en kuitenkaan (yllättäen) pitäytynyt alkuperäisessä reseptissä, vaan resepti koki pienoisia muutoksia, mm. pekonin mukaantulon. Sillä pekonin lisääminen reseptiinhän ei koskaan voi olla huono idea!? (Tämä resepti on noin kahdelle ruokailijalle.)



Paahdetut palsternakat


1 keskikokoinen palsternakka (n. 150g)
öljyä uunivuoan pohjalle
sormisuolaa ja mustapippuria rouhittuna

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Kuori ja paloittele palsternakka suupalan kokoisiksi paloiksi.
3. Lorauta uunipannun pohjalle n. ruokalusikallinen öljyä ja pyöräytä palsternakkapalat siinä. Ripottele päälle sormisuolaa ja rouhi mustapippuria.
4. Paahda 225 asteessa n. puoli tuntia, sekoita välillä. Odotellessasi tee pähkinäpesto, paista pekonit, keitä spagetti ja revi mozzarellajuusto.


Pähkinäpesto (alkuperäistä ohjetta hieman muutellen)

1 dl sekalaisia pähkinöitä. Itse valikoin pähkinäsekoituspussista hassel- ja cashewpähkinöitä sekä kuorittuja manteleita.
1 dl parmesania raastettuna
0,5 dl öljyä
(1 valkosipulin kynsi)
0,5 tl suolaa, muutama kunnon rouhaisu mustapippuria

1. Raasta parmesan ja valikoi pähkinät. Laita pähkinät tehosekoittimeen (käytin sauvasekoittimen pientä leikkurikannua, toimi hyvin.)
2. Pyöräytä pähkinät tasaiseksi rouheeksi. Lisää kaikki muut aineet ja anna koneen sekoittaa tasainen tahna.
3. Tarkista peston paksuus. Jos aiot käyttää koko peston (riittää n. 4:n spagettiannokseen) lähipäivinä, pehmennä koostumusta tarvittaessa vedellä. Jos haluat peston säilyvän hieman kauemmin, sekoittaisin sekaan tarvittaessa vielä vähän öljyä.


Annoksen kokoaminen

1. Laita spagetti kiehumaan reilusti suolattuun veteen ja keitä napakaksi, korkeintaan paketissa ohjeistettu aika.
2. Paista pekonit pannulla keskilämmöllä, n. 2 viipaletta/ annos
3. Laita paistetut pekonit valumaan talouspaperin päälle, saat osan rasvasta pois. Leikkaa suikaleiksi.
4. Laita pekonit ja paahdetut palsternakat paistinpannulle. Lisää sekaan valutettu spagetti ja pähkinäpestoa noin puolet annoksesta. Sekoita niin, että pesto levittyy tasaisesti spagettiin, lisää tarvittaessa tilkka vettä
5. Lisää pastan sekaan puolikas paloiksi revitty mozzarellapallo ja jaa annokset lautasille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Satunnainen tai vakituinen vierailija, luen kommenttejasi mielelläni!