tiistai 6. huhtikuuta 2010

Paistettua päärynää, brie-juustoa ja pistaasipähkinöitä maalaisleivällä













Pääsiäinen toi pienen hengähdyshetken arjen raadantaan, ja "lomasen" alkamista juhlistin lapsuuden ystävän kanssa lasillisilla kuohuvaa ja brie-leipäsillä, joihin makeutta toi paistettu päärynä ja hunaja. Päälle piti tulla paahdettuja pinjansiemeniä, mutta koska ne olivat kaupasta loppu, korvasimme siemenet pistaasipähkinän murusilla. Maut olivat miedot mutta ihanat!


Briejuustoa ja paistettua päärynää maalaisleivällä

2 viipaletta maalais- tai kauraleipää
1 päärynä
1 rkl voita, oliiviöljyä
brie-juustoa (käytimme Presidentia)
juoksevaa hunajaa
pistaasipähkinöitä
sormisuolaa


1. Pese päärynä ja viipaloi se n. puolen cm:n viipaleiksi. Paista viipaleet voissa keskilämmöllä kauniin värisiksi.

2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sipaise leipien pintaan vähän oliiviöljyä.
3. Nosta leiville paistettuja päärynäviipaleita ja brieviipaleita.

4. Paista kunnes brie vähän sulaa, mutta älä anna leipien kuivaa liikaa.
5. Rouhi päälle kuorittuja pistaasipähkinöitä, valuta pinnalle juoksevaa hunajaa ja ripottele hippusia sormisuolaa. Nauti heti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Satunnainen tai vakituinen vierailija, luen kommenttejasi mielelläni!