tiistai 30. maaliskuuta 2010

Vanilja panna cottaa ja vadelmakastiketta























Italialaisen illan päätti täyteläinen, aidolla vaniljalla maustettu panna cotta. Kastikkeena tarjosin raikasta vadelmakastiketta, josta siemenet siivilöidään pois. (Valitettavasti siitä ei tässä ole kuvaa - mutta kauniin punaista se oli!)


Vaniljainen panna cotta (3-4 annosta)

2,5 dl maitoa
2,5 dl kermaa
2,5 liivatelehteä
puolikas vaniljatanko (tai voit myös korvata osan sokerista vaniljasokerilla)
3 rkl sokeria

vadelmakastikkeeseen n. 150g pakastevadelmia, sokeria


1. Halkaise vaniljatanko pitkittäin. Kaavi toisesta puolikkaasta siemenet esim. veitsellä tai pienellä lusikalla. Vatkaa siemenet maidon sekaan (minulla siemenet jäivät pieniksi "kököiksi", joten valutin vaniljamaidon vielä siivilän läpi, jolloin siemenet levisivät maitoon tasaisemmin).

2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
3. Kiehauta sokerilla makeutettu vaniljamaito kattilassa. Ole tarkkana, ettei maito pala pohjaan.

4. Ota kuuma maito pois liedeltä, purista liivatelehdistä vesi ja sekoita ne kuumaan maitoon.
5. Lisää sekaan kerma. Jaa tarjoiluastioihin (esim. pienet juomalasit) ja nosta jääkaappiin hyytymään. Anna hyytyä vähintään 3 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.


Vadelmakastike

1. Sulata vadelmat.
2. Soseuta vadelmat sauvasekoittimella. Painele seos siivilän läpi ruokalusikalla, jolloin suurin osa siemenistä jää siivilään ja kastikkeesta tulee sileää.
3. Makeuta makusi mukaan sokerilla (n. 2 rkl riittää raikkaaseen kastikeeseen).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Satunnainen tai vakituinen vierailija, luen kommenttejasi mielelläni!