sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Nachot
















Tulista tunnelmaa lauantai-iltaan isommallekin porukalle! Tällä kertaa tein nachot jauhelihasta, mutta myös grillattu kana-, lihapulla- sekä kasvisversio on kokeiltu ja hyväksi havaittu. Seuraksi salsaa ja creme fraichea.


Jauhelihanachos (pellillinen)

maissisipsejä (pellilliseen saa menemään n. 500g)
jauhelihaa 400-500g (tai kuutioitua kypsää kanaa, tai vastaavasti kasviksia tuplamäärä)
reilusti mausteita: juustokuminaa, paprikaa, chiliä, grillimaustetta, valkosipulia, pippuria yms. (helpoimmalla pääsee valmiilla tacomausteseoksella)
1 punasipuli hienonnettuna
1 pieni punainen paprika kuutioina
2 tomaattia kuutioina (ja sisus poistettuna, sillä se kostuttaa nachot)
rucolaa annoksen päälle
1-2 dl kermaa
200 g cheddarjuustoa (sulatejuustoviipaleet toimivat hyvin, jos oikeata cheddaria ei saa raastettavakseen)


1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

2. Paista ja mausta jauheliha.
3. Pese ja kuutioi kasvikset melko pieniksi.

4. Valmista juustokastike: kuumenna 1 dl kermaa teflonkattilassa ja lisää sekaan cheddarviipaleet tai raaste. Anna juuston sulaa miedolla lämmöllä kerman sekaan. Sekoita tasaiseksi ja tarkista kastikkeen paksuus, lisää tarvittaessa kermaa.
5. Levitä puolet maissisipseistä uunipellille leivinpaperin päälle. Valuta päälle puolet juustokastikkeesta sekä puolet jauhelihasta ja kasviksista.
6. Kasaa päälle toinen samanlainen kerros jäljelle jääneistä tarpeista.
7. Kuumenna uunissa 5-10 minuuttia, että sipsit lämpeävät. Varo etteivät maissisipsit ala ottaa väriä, sillä ne alkavat maistua palaneille tosi helposti.
8. Revi päälle rucolaa ja tarjoile salsan ja creme fraichen kanssa.

Annosta voi muutella esim. oliiveja tai jalopenoja lisäämällä. Nachot voi myös tehdä annoslautasille tai tarjoiluvuokaan uunipellin sijaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Satunnainen tai vakituinen vierailija, luen kommenttejasi mielelläni!