maanantai 15. maaliskuuta 2010

Pizza herkkusuille















Ohut, rapea ja tosi maukas pitsa Italian ystäville! Vaatii seurakseen lasin punaviiniä... Ohjeesta tulee kaksi pyöreää pizzaa, noin. 30cm halkaisijaltaan
.


Pohja

2 dl kädenlämpöistä vettä
10 g tuorehiivaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl sokeria tai siirappia
2 dl durum-vehnäjauhoja (en korvaisi normaalilla)
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä


1. Murusta hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri ja sekoita tasaiseksi.
2. Lisää durum-vehnäjauhot sekä puolet normaaleita jauhoista. Alusta muutama minuutti.
3. Lisää loput jauhot ja jatka taikinan alustamista. Lisää sitten öljy ja jatka alustamista ainakin viisi minuuttia.
4. Nosta taikina kohoamaan vedottomaan paikkaan ainakin puoleksi tunniksi.
5. Taikinan kohotessa sekoita tomaattikastike ja valmistele täytteet.


Kastike

3 rkl tomaattipyrettä (ei siis murskaa vaan sitä paksua kamaa!)
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
mustapippuria ja yrttejä maun mukaan
vettä kastikkeen notkistamiseen (pari ruokalusikallista riitti)

Sekoita aineet ja notkista vedellä sopivaksi. Itse tykkään että soossi on vahvaa ja maukasta, ja sitä levitetään vain tosi ohut kerros. Mutta kukin mieltymystensä mukaan!


Täytteet

tomaattikastiketta
2-3 viipaletta ilmakuivattua kinkkua/ pizza
puolikas purkki ranskankermaa/ pizza
n. 100 g juustoraastetta/ pizza (valmis Valion mozzarellaraaste toimi oikein hyvin)
parmesania ohuina siivuina (perunankuorimaveitsellä saa nättejä)

Ja sitten...

1. Laita uuni kuumenemaan 275 asteeseen. Kuumenna myös pelti, jonka päällä aiot pitsat paistaa, näin saat paistumisen alkamaan heti ja pohjasta tulee rapea (tarkista että pelti on tyhjä, eikä esim. leivinpaperisytykkeillä varustettu...)
2. Jaa taikina kahteen osaan. Kaulitse taikinasta jauhotetulla alustalla iso ympyrä. Pilkunviilaajat voivat vielä leikata pohjan kauniiksi ympyräksi pizza/ taikinaleikkurilla. Nosta leivinpaperille.
3. Levitä pohjan päälle puolet tomaattikastikkeesta ja juustoraaste.
4. Lusikoi pienellä lusikalla ranskankermasta pieniä "nökäreitä" pizzan päälle.
5. Halkaise kinkut ohuiksi pitkiksi suikaleiksi, levitä kaikkien muiden täytteiden päälle (kauniisti).
6. Vedä pizza leivinpapereineen kuuman pellin päälle ja paista yksi kerrallaan (tai kiertoilmauunissa useampikin onnistuu) kuumassa ja nopeasti. Kannattaa vahtia, ohut pizza palaa nopeasti)
7. Höylää valmiin pizzan päälle ohuita parmesansuikaleita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Satunnainen tai vakituinen vierailija, luen kommenttejasi mielelläni!