sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Puolukkainen piimäpiirakka















Perinteinen ja hyväksi havaitti piimäpiirakka ei pettänyt tälläkään kertaa. Uutta makua lisäsin vaniljaisilla rahkasattumilla ja kinuskikastikkeella. Opettajanhuoneen aamukokoukseen saa paljon iloisempia naamoja, kun kipittää paikalle kahvileipä kainalossa :) Superhelppoa, superhyvää, superhalpaa!


Piimäpiirakka

3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl durum-vehnäjauhoa (myös normaali käy)
4 dl vehnäjauhoa
2 tl soodaa
3 dl piimää
150 g sulaa voita
n. 5 dl jäisiä puolukoita
2-3 dl vaniljan makuista rahkaa (Valio)
1 dl kinuskikastiketta

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Sulata voi.
3. Lisää piimä ja voisula jauhojen joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.
4. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun tai hyvin voideltuun piirakkavuokaan (tämä annos ei ainakaan omaan isoon uunipeltiini riittänyt, joten käytin n. 25*35cm vuokaa.)
5. Luiskoi vaniljarahkasta pieniä nökäreitä piirakkapohjan päälle teelusikalla.
6. Valuta valmista kinuskikastiketta piirakan pinnalle ohuiksi raidoiksi.
7. Ripottele päälle puolukat.
8. Paista uunin alaosassa 175 asteessa 45-50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä hammastikulla: jos taikinaa tarttuu tikkuun, piirakka ei ole vielä kypsä. Jos pinta meinaa tummua liikaa, peitä foliolla paistamisen loppuvaiheessa. Piimätaikinaan saa kuitenkin tulla kaunis, melko tumma väri.

Lisänä tarjosin jäljelle jäänyttä kinustikastiketta, nam.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Satunnainen tai vakituinen vierailija, luen kommenttejasi mielelläni!