tiistai 16. maaliskuuta 2010

Pasta Ragu


















Inhosin pitkään kaikenlaisia jauhelihakastikkeita (ehkä lapsuuden harmaat, mauttomat ja rasvaiset jauhelihasattumat olivat jättäneet kammon). Nykyisin tämä maukas ja edullinen, tomaattinen jauheliha-spagetti-yhdistelmä löytyy meidän arkiruokalistalta aika usein. Kastikkeesta riittää ainakin 4 tosi reilua annosta - syötävää useammaksi kiireiseksi arkipäiväksi. Toisaalta tämä on myös mainiota dagen efter -ruokaa, kastikkeeseen voi tyhjentää yön ajaksi pöydälle avattuna unohtuneen punkkupullon jämän... Valmistan tämän aina valurautapadassa: en tiedä kuvittelenko, mutta maku on silloin mielestäni vielä parempi!



Kastike

liraus öljyä paistamiseen
1 iso (tai 2 pientä) sipulia
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
400-500g naudanpaistijauhelihaa
1 tl mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
1 tl yrttisekoitusta
1 tl grillimaustetta tms. (savun maku plussaa)
0,5 tl kuivattua timjamia


2 dl edullista punaviiniä (en jättäisi reseptistä pois, taika piilee tässä!)
3 rkl tomaattipyrettä
500g paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa
1 lihaliemikuutio
2 rkl punaviinietikkaa tai balsamicoa
3 rkl sokeria
3 rkl soijaa
1 dl kermaa, creme fraichea tai tuorejuustoa (mitä nyt sattuu olemaan)


1. Kuumenna öljy padassa. Kuullota silputtua sipulia keskilämmöllä muutama minuutti.
2. Lisää valkosipulihake ja jauheliha. Paista jauhelihaan kaunis väri melko kuumassa padassa, mausta samalla kun jauheliha paistuu.
3. Kaada punaviini pataan ja anna sen kiehua hetki. Lisää samalla tomaattipyre ja lihaliemikuutio.
4. Lisää tomaattimurska, etikka, soija ja sokeri. Anna hautua miedolla lämmöllä ainakin 10 minuuttia. Maut tosin vain paranevat mitä kauemmin kastike hautuu - tuntikaan ei ole liioittelua.
5. Maistele ja mausta lisää tarvittaessa. Lisää kerma tms. hetki ennen tarjoilua.
6. Keitä spagetti reilussa ja reilusti suolatussa vedessä napakaksi.
7. Tarjoile parmesan-raasteen kanssa.

1 kommentti:

  1. Tämä ompi huippua! Kiitos ohjeesta, meillä vakikäytössä toki aina vähän maistamisen kautta soveltaen. :) -Ansku-

    VastaaPoista

Satunnainen tai vakituinen vierailija, luen kommenttejasi mielelläni!