sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Joulukinkun ylösnousemus

















Jouluna pakastetut kinkun jämät kokivat ylösnousemuksen maaliskuun alussa ja tuloksena oli tällainen juures-tuorejuusto-kinkkukiusaus, maultaan oikein hyvä arkiruoka. Varmaan vielä maukkaamman kiusauksen saisi palvikinkusta. Täyteläisyyttä tuo kerman sijaan käytetty tuorejuustokastike.


Kiusaus

1 kg peruna-sipuli-sekoitusta (pakaste) TAI peruna-juures-sekoitusta, jos tykkää
n.300g kinkkua kuutioita tai suikaleina
1-2 dl punaleimaraastetta
kastiketta (ohje alempana)

1. Sekoita pakastesuikaleet ja kinkkukuutiot reilunkokoisessa uunivuoassa.
2. Valmista kiusauksen liemeksi tuorejuustikastike alla olevan ohjeen mukaan. Lisää kiusauksen sekaan je sekoita varovasti.
3. Ripottele päälle vähän juustoraastetta antamaan väriä ja makua.
4. Paista 200 asteessa tunti. Jos pinta alkaa saada liikaa väriä, peitä foliolla. Anna vetäytyä ainakin 15 minuuttia ennen syömistä.

Kastike


200 g ruohosipulituorejuustoa
2 dl kermaa
2 dl maitoa
4 rkl maizena kastikesuurustetta
lihaliemikuutio
2 rkl soijaa
mausteita maun mukaan (itse käytin yrttisekoitusta, mustapippurirouhetta ja paprikajauhetta)

1. Kuumenna kerma ja maito.
2. Lisää sekaan tuorejuusto, lihaliemikuutio ja mausteet. Anna tuorejuuston sulaa.
3. Lisää 4 rkl kastikesuurustetta ja sekoita, anna kiehua noin minuutti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Satunnainen tai vakituinen vierailija, luen kommenttejasi mielelläni!