sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

New York Cheese Cake















Glorian ruoka ja viini -lehden numerossa 1/2010 oli herkullisen näköinen resepti yltäkylläisestä juustokakusta, ja koska olen vannoutunut hyydytettyjen juustokakkujen kannattaja, päätin haastaa itseni kokeilemeen tätä paistettua klassikkoa (tosin tein ohjeeseen pieniä muutoksia). Tulos oli lupausten mukaisesti täyteläinen, mutta meidän pienen perheen makuun jopa turhan tuhti ja makea. Mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoinen! (Tosin suosittelen ainakin puolittamaan sokerin määrän...) Tein itse pohjataikinaa puolitoistakertaisesti, jotta saisin kakulle muotoiltua myös reunat, mutta tämä osoittautui turhaksi - pelkkä pohja riittää.



Pohja

200 g Digestivekeksejä (käytin kaurakeksejä koska inhoan Digestivejä)
100 g sulaa voita
(ohjeessa oli myös 1/2 tl kanelia, jonka jätin pois)

1. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella painellen.
2. Sulata voi.
3. Sekoita keksijauhe ja voi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle (vuoka kannattaa pohjustaa leivinpaperilla tai voidella).
4. Nosta pohja jääkaappiin odottelemaan täytettä.


Täyte

600g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphiaa tai Hovia, jota itse käytin)
2,5 dl sokeria (itse aion ensi kerralla puolittaa määrän)
3 kananmunaa
yhden sitruunan raastettu kuori (n. 1 rkl)
2 tl vaniljasokeria
200 g ranskankermaa

1. Vatkaa tuorejuustoa sähkövatkaimella noin minuutti. Sekoita sokeri juuston joukkoon ja vatkaa vielä muutama minuutti.
2. Vatkaa kananmunat sekaan yksitellen.
3. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuoren keltainen osa.
4. Lisää n. 1 rkl kuoriraastetta, vaniljasokeri ja ranskankerma seoksen joukkoon, sekoita.
5. Kaada täyte pohjan päälle. Paista uunin alatasossa 175 asteessa noin tunti. Sen jälkeen avaa uunin luukku raolleen (esim. pannulappu väliin) ja anna jälkikypsyä vielä tunti.


Kuorrutus

200 g ranskankermaa
2 rkl sokeria
2 tl sitruunamehua

Sekoita täytteen aineet ja levitä kuorrute kakulle. Peitä irtopohjavuoka tuorekelmulla ja anna hyytyä kylmässä ainakin 4h. Odotellessaan voi käydä lenkkeilemässä kymmenisen kilometriä, ja näin tehdessään kuluttaa ennakolta noin yhden pienen juustokakkupalan verran kaloreita :D


Lisänä tarjosin mansikkakastiketta, joka valmistui näppärästi soseuttamalla sauvasekoittimella pakastettuja mansikoita ja lisäämällä joukkoon pari ruokalusikallista sokeria.

1 kommentti:

  1. juu ite suosittelen myös puolittaa tuon sokerin määrän, tuli vähä liian sokerista

    VastaaPoista

Satunnainen tai vakituinen vierailija, luen kommenttejasi mielelläni!