sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Couscous paahdetuilla kasviksilla ja halloumijuustolla

























Couscous saa makua yrteistä, makeista paahdetuista kasviksista sekä suolaisesta halloumijuustosta. Maistuu sekä lämpimänä lisäkkeenä että kylmänä salaattina. Nam!


Couscous paahdetuilla kasviksilla ja Halloumilla

puolikas bataatti kuutioina
puolikas punainen paprika kuutioina
2 punasipulia reiluina lohkoina
puolikas pieni kukkakaali paloina
3 rkl rypsiöljyä
2 tl yrttimaustetta
2 tl chilirouhetta (Tai riippuu tietenkin mausteen vahvuudesta ja siitä, kuinka tulista haluaa. Itse tein aika vahvaa.)
1 tl suolaa

2,5 dl couscousta
2,5 dl vettä (tai paketin ohjeen mukaan)
puolikas liemikuutio (esim. kasvis)
25 g voita

3 rkl sitruunamehua


1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Pese ja kuori kasvikset. Kuutioi ne mahdollisimman saman kokoisiksi kuutioiksi (n. 1,5 *1,5 cm) ja laita kulhoon.
2. Kaada kasvisten päälle reilusti öljyä ja mausta. (Mausteita saa myös laittaa aika reilulla kädellä.)
3. Paahda kasviksia n.25 minuuttia, tai kunnes ne ovat saaneet kauniin värin pintaan.
4. Keitä sillä aikaa 2,5 dl couscousta paketin ohjeen mukaan liemikuutiolla maustetussa vedessä. Kun jätät couscousin turpoamaan, sekoita sekaan viipale voita.
5. Kuutioi halloumi terävällä veitsellä kasvisten kokoisiksi paloiksi. Paista kuumassa öljyssä paistinpannulla kuutioihin kullanvärinen pinta.
6. Sekoita turvonnutta couscousia haarukalla, jotta saat ryynit irtonaisiksi. Lisää joukkoon paahdetut kasvikset, Halloumi ja sitruunamehu. Halutessaan sekaan voi vielä lorauttaa tilkan maustettua öljyä, lisää sitruunaa tai etikkaa sekä rouhia mustapippuria.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Satunnainen tai vakituinen vierailija, luen kommenttejasi mielelläni!