tiistai 6. huhtikuuta 2010

Pitaleivät


























Maaliskuussa 2010 bloggaamaani halloumi-kasvis-couscousia jäi tällä kertaa yli, ja keksin täyttää sillä ja synttäri-illan valkosipulikanan jämällä pitaleipiä. Lisukkeena kermaviiliä ja valmista kebabkastiketta. Pitaleipiin otin ohjeen Pastanjauhajilta, tosin pienin muutoksin. Osa leivistä kohosi taskumaisiksi, osa ei niinkään... Ensi kerralla aion kokeilla hiivan lisäämistä nesteeseen pieneen jauhomäärään sekoitettuna. Kuiviin aineisiin sekoitettuna tuntui, ettei se sekoittunut/ liuennut nesteeseen kovin hyvin ja taikina nousi jotenkin huonosti.


Pitaleivät

3 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
3dl durumvehnäjauhoa
1 tl suolaa
1 pussi kuivahiivaaa


1. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Kuumenna maito hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi. Kaada jauhojen sekaan ja alusta voimakkaasti.
3. Anna taikinan kohota lämpimässä vesihauteessa pyyheliinan alla n. 4o minuuttia.

4. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Jaa taikina 12-15 palaseen, ja kaulitse palasista ohuita leipäsiä. (Ohuilla tarkoitan siis oikeasti ohuita, muuten pitat eivät kohoa taskumaisiksi.)
5. Paista 25o asteessa 5-7 minuuttia, kunnes leivät pullahtavat taskuiksi. Jos eivät pullahda, älä masennu - tuoreen leipäsen voi täyttää myös samalla tavalla kuin tacokuoren.


Täytteet

Kasvis-halloumi couscousia
Kypsää kanaa
kermaviilidippiä
salsaa / kebabkastiketta
tuorekurkkua, salaattia, tomaattia yms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Satunnainen tai vakituinen vierailija, luen kommenttejasi mielelläni!